Átadták az Európai Vállalkozások Ösztönzése pályázat díját

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen idén már nyolcadszor hirdette meg a "Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázatot.
A pályázat legfontosabb célja, hogy bemutassa a legjobb gyakorlatokat, amelyek segítik a vállalkozások alapítását, működését és fejlődését.

A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a pályázat két magyar nyertesének.
A Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ "Gombold újra!" kezdeményezése, valamint a kisgyermekes anyák vállalkozóvá válását segítő Gazdagmami Kft. pályázata képviselheti Magyarországot novemberben a nemzetközi megmérettetésen.
 
A "Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért" pályázaton hat kategóriában a 28 uniós tagállam mellett még négy európai ország vállalkozásai indulhatnak. A zsűri fődíját az a pályázat nyeri el, amely Európa legkreatívabb és leginspirálóbb vállalkozói kezdeményezésének bizonyul. A pályázat hazai fordulójára 26 nevezés érkezett.
 
Varga Mihály az eddigi magyar sikerekre emlékeztetve elmondta: 2011-ben a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Panda Hotel lett a "Teljes körű és felelős vállalkozás" kategória első helyezettje, 2007-ben pedig külön elismerést kapott a Széchenyi Kártya Program.
 
Varga Mihály ezen felül kitért a csütörtökön ismertté vált GDP-adatokra is, és ismételten azt hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedés az első negyedévben jóval meghaladta a várakozásokat, 2,7 százalék helyett 3,5 százalék lett. Már nemcsak az export húzza a gazdasági növekedést, hanem a belső kereslet is.
Kiemelte, hogy a magyar gazdaság növekedése mögött van tényleges munkaerő-piaci változás, egy év alatt 260 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma.
Varga Mihály szerint most azt kell elérni, hogy a gazdasági növekedés minél nagyobb lendületet kapjon, és új területek is bekapcsolódjanak, példaként hozta fel az egészségipart, a turizmust és az élelmiszeripart.
 
A pályázatról bővebben az alábbi linken olvashatnak.
 
Forrás: kormany.hu/vallalkozo.info


Amennyiben pályázat témában tanácsra van szüksége, kérem, írjon itt vagy hívjon a +36 1 486 18 00 callcenter-en keresztül.

BNG
Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]