A VOSZ és az ÉVOSZ együttműködés megújítása a magyar vállalkozások érdekében

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a napokban megújította együttműködési szerződését, melynek célja az erőforrások egyesítése a magyar kis- és középvállalkozások hatékonyabb érdekvédelme, különös tekintettel a stratégiai tervezés és fejlesztések támogatása terén.

A VOSZ tavaly, az ÉVOSZ pedig ebben az évben ünnepli 35. éves jubileumát. Az érdekvédelmi szervezetek 2024-ben is folytatják partnerprogramjuk bővítését. A VOSZ ennek állomásaként több szövetséggel és szervezettel újítja meg együttműködési szerződését, valamint új szervezetekkel is közös munkába kezdenek. A program részeként a már gyakorlatban is szorosan együttműködő partnerrel, az ÉVOSZ-szal újították meg ünnepélyes keretek között a korábbi megállapodást.

 

A megújított együttműködésük során a Szövetségek egymást erősítve végzik a versenyszféra szereplőinek minél szélesebb körű érdekképviseletét, dolgoznak a versenyfeltételek javításán, valamint a versenyképesség fejlesztésén. Az együttműködés célja a két szervezet tagjai - különös tekintettel a magyar mikro-, kis- és középvállalkozókra - számára szolgáltatások nyújtása. 



Koji László(balra) és Eppel János az együttműködés aláírásakor


„A két szövetség stratégiai együttműködése már hosszú múltra tekint vissza. A szerződés megújítása ezt a régóta jól működő együttműködést hivatott megerősíteni. Az építési vállalkozások a magyar gazdaság motorjaként fontos szereplői a vállalkozói szférának, mint ahogy az elmúlt évek válságos időszakában is bebizonyosodott. A VOSZ és az ÉVOSZ teljes mértékben elkötelezett a magyar gazdaság fenntartható fejlődése iránt. Ezt a célt aktív szerepvállalással, új kezdeményezések beindításával és stratégiai partnerségek kialakításával igyekeznek megvalósítani, hozzájárulva ezáltal a piac dinamikus és stabil növekedéséhez” - mondta Eppel János, a VOSZ elnöke. Továbbá hozzátette, hogy az ÉVOSZ-szal való partnerség fontossága már nemegyszer bizonyított, hisz minkét szövetség célja a magyar vállalkozások érdekképviseletének ellátása és a stratégiai területeken végzett aktív munka, amelynek a munkaerőpiac is része. Mindez nem kivitelezhető hatékonyan az adott témában érintett szakmai partnerek nélkül.

 

Az ÉVOSZ elnöke, Koji László hozzátette: „hogy az építésgazdasági értéklánc piaci szereplői közül meghatározó a mikro- és kisvállalkozások számossága, akiknek a képviselete sajátos érdekképviseleti feladatot jelent mindkét szövetség számára. Elsődlegesen szolgáltatást kérnek a képzés és az informálás területén.” 

Szechenyi_Logo    vosz-logo-szines-feher-hatter-1 1.[1]